Cynamonowe serduszka (bez glutenu, cukru i mleka)

  
    Przepis był całkowicie eksperymentalny. Zafascynowana dietą bezzbożową postanowiłam poeksperymentować z mąką żołędziową i kasztanową. Tak zrodził się pomysł na cynamonowe ciasteczka.


Składniki:
  • 3/4 szklanki mąki kasztanowej,
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej,
  • 1/2 szklanki mąki żołędziowej,
  • 1 duże jajko,
  • 1 łyżka oleju kokosowego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu. 
Najpierw mieszamy w misce składniki suche, po czym dodajemy mokre i zagniatamy ciasto.  Wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy około 15 minut.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

MSM – komu pomoże, a komu zaszkodzi

Magnez a choroby nowotworowe

Mutacje genu CBS – gdy donory grup metylowych mogą szkodzić