Gulasz z serc indyczych



Przedstawiam prosty przepis na pyszny gulasz. Podroby powinny znajdować się w naszej diecie na co dzień. Zawierają one wiele cennych składników odżywczych, minerałów, witamin - których niewielkie ilości znajdziemy w mięśniach. 


Składniki: (na 1 osobę)

- 200 g serc z indyka
- 1 duża marchew
- 1 mała cebulka
- tymianek, majeranek -  świeży najleiej
- sól himalajska, pieprz
- 1 mała papryczka chilli (można ominąć jak ktoś nie lubi ostrego)
- 1 duży pomidor malinowy
- oliwa z oliwek

Cebulkę kroimy drobno, podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojone serca z indyka, pokrojoną w plasterki marchew, przyprawy - dolewamy wody i dusimy na małym ogniu około 2h. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony w kostkę pomidor i dusimy jeszcze chwilkę. Aby było bardziej treściwe można jeszcze polać oliwą :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

MSM – komu pomoże, a komu zaszkodzi

Magnez a choroby nowotworowe

Mutacje genu CBS – gdy donory grup metylowych mogą szkodzić