Bananowa kasza jaglana z migdałami

  
     Ostatnio wiele osób pyta mnie, co można jeść na śniadanie, jak się nie je chleba. Czy życie w ogóle jest możliwe? Jest - w dodatku posiłki są bardziej urozmaicone, zaś przygotowanie ich wcale nie zajmuje całych godzin. Oto banalny przepis, który doskonale sprawdzi się jako szybkie śniadanie, czy jako słodka kolacja.


Składniki (dla 2 osób):
  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 2 banany,
  • 2 łyżeczki karobu,
  • 1 łyżka miodu,
  • garść migdałów.
Do ugotowanej kaszy dodajemy pokrojonego banana, miód i karob i blenderujemy na gładką masę. Posypujemy migdałami. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

MSM – komu pomoże, a komu zaszkodzi

Magnez a choroby nowotworowe

Mutacje genu CBS – gdy donory grup metylowych mogą szkodzić