Słoneczne placki z cukinii

 
     Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią cała gama kolorów. Zanim jednak do tego dojdzie, proponuję pyszne i kolorowe placki z cukinii. Są nie tylko zdrowe, ale także niezwykle proste w przygotowaniu.Smakują dobrze zarówno ciepłe, jak i na zimno.


Składniki:
  • 1 mała cukinia,
  • 1 papryczka chilli,
  • szczypiorek,
  • 1 łyżka kurkumy,
  • 1 duże jajko,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej (lub ryżowej)
   Cukinie obieramy i ścieramy na tarce.  Dodajemy pokrojony szczypiorek, posiekane ząbki czosnku, papryczkę chili, kurkumę, jajko i mąkę. Wszystko mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Placki smażymy z każdej strony po 2-3 minuty.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

MSM – komu pomoże, a komu zaszkodzi

Magnez a choroby nowotworowe

Mutacje genu CBS – gdy donory grup metylowych mogą szkodzić