Zielony chleb bezglutenowy
Chleba nie jadam już od ponad 2 miesięcy. Nie brakuje mi go specjalnie, do życia bez pszenicy da się przyzwyczaić. Czasem jednak - zwłaszcza poza domem - brakuje jakiejś szybkiej przekąski. Nie każdy ma w pracy dostęp do piekarnika, czy kuchenki gazowej. W takich chwilach przydaje się prosty w przygotowaniu, bezglutenowy chleb.
Składniki:
- 1 szklanka mąki z pestek dyni,
- pół szklanki mąki kokosowej,
- 4 jajka,
- 3/4 szklanki wody,
- 3 łyżki siemienia lnianego,
- 1 łyżka czarnuszki,
- garść nasion słonecznika.
- 1 łyżka oleju kokosowego.
Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, dokładnie wymieszać, a następnie umieścić przygotowaną masę w wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Piec aż do suchego patyczka (u mnie około 1 godzinę i 20 minut).
Komentarze
Prześlij komentarz