Zielony chleb bezglutenowy

  
    Chleba nie jadam już od ponad 2 miesięcy. Nie brakuje mi go specjalnie, do życia bez pszenicy da się przyzwyczaić. Czasem jednak - zwłaszcza poza domem - brakuje jakiejś szybkiej przekąski. Nie każdy ma w pracy dostęp do piekarnika, czy kuchenki gazowej. W takich chwilach przydaje się prosty w przygotowaniu, bezglutenowy chleb.


Składniki:
  • 1 szklanka mąki z pestek dyni,
  • pół szklanki mąki kokosowej,
  • 4 jajka,
  • 3/4 szklanki wody,
  • 3 łyżki siemienia lnianego,
  • 1 łyżka czarnuszki,
  • garść nasion słonecznika. 
  • 1 łyżka oleju kokosowego.
    Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, dokładnie wymieszać, a następnie umieścić przygotowaną masę w wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Piec aż do suchego patyczka (u mnie około 1 godzinę i 20 minut).

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

MSM – komu pomoże, a komu zaszkodzi

Magnez a choroby nowotworowe

Mutacje genu CBS – gdy donory grup metylowych mogą szkodzić